Een baken aan zee

Residentie Mon Bijou is gelegen op een unieke locatie. Op de hoek van de Zeelaan en de Markt wordt het hedendaagse gebouw een blikvanger voor de hele gemeente. De hoogstaande architectuur slaagt er perfect in om een harmonie te creëren tussen de historiek en de dynamische omgeving.

Op de plek waar vroeger hotel Mon Bijou haar gasten ontving, ontstaat een moderne woonomgeving met uitgestrekte terrassen en een perfecte oriëntatie. Je geniet de hele dag van de zon én het zicht op de levendige markt. Op amper 5 minuten wandelen van de Noordzee gaat hier een nieuwe wereld voor je open.


14 Appartementen en 1 handelsruimte

Mon Bijou is een modern juweel.

In deze vooruitstrevende architectuur voorziet Groep Huyzentruyt 14 stijlvolle en ruime appartementen, waaronder een duplexappartement en een appartement dat een volledige verdieping krijgt.

Onderaan bevindt zich een ideale handelsruimte. De unieke vormen zorgen voor een ruime keuze in appartementsindeling.

Er zijn appartementen voor elk budget met heel wat mogelijkheden: met 2 of 3 slaapkamers en met 1 of 2 badkamers. In Mon Bijou geniet elk appartement van een goed georiënteerd terras (van ± 6 tot ± 75 vierkante meter) en afzonderlijke fietsenbergingen.

Ook het aankopen van een eigen garage is mogelijk.

In De panne is het altijd vakantie

Wonen aan zee is 365 dagen per jaar genieten van het pure vakantiegevoel. Bovendien krijg je in De Panne naast de relaxte sfeer en de gezonde zeelucht nog heel veel extra’s. Als koppel, gezin met kinderen of gepensioneerde? Sowieso vind je je plek in De Panne.


In De Panne heb je de wind in de zeilen. Letterlijk. Zeilwagenrijders gaan tot het uiterste op hun stuk strand terwijl zonnekloppers een kleurtje opdoen. De Panne heeft niet toevallig het breedste strand - maar liefst 1 kilometer - van de hele kustlijn. Zo heb je alle ruimte om zandkastelen te bouwen, te proeven van verfrissende ijsjes of om ontspannen pootje te baden.

Ja, in De Panne voel je je altijd een beetje op vakantie. Of je nu wandelt op de dijk met de zeebries in je haren, mosselen proeft in een van de vele restaurants of gewoon geniet van het unieke uitzicht: de kust beleef je volop.


De Panne combineert zee en natuur met cultuur en architectuur. De unieke mix van pittoreske gebouwen en sober modernisme merk je het best in de Dumontwijk. Dat is het kloppend hart waaruit de eigenheid van de gemeente groeide.

Het unieke straatbeeld kenmerkt de gemeente, net als zijn ruime aanbod van activiteiten. Een hippe outfit shoppen, wandelen in de duinen of gratis concerten meepikken aan het strand? Op het ritme van de golven gaat alles beter.


Van vissersgehucht tot toeristische trekpleister


Ook al heeft De Panne geen haven, rond 1900 was het een van de bekendste vissersdorpen van de Vlaamse kust en telde het de op één na grootste vissersvloot. De zogenaamde panneschuiten - boten met een platte bodem - werden met de hand op het strand getrokken.

Plannen voor de aanleg van een haven waren er wel, maar werden nooit uitgevoerd. In de 20ste eeuw trokken de vissers stilaan weg om plaats te maken voor toerisme. Sinds 1911 is De Panne een zelfstandige gemeente.

Op ontdekking in De Panne

De duinen, de vele wandelroutes en trekpleisters zoals Plopsaland en Aquafun ken je waarschijnlijk al. Bovendien heeft De Panne nog veel meer in petto.

Stadsspel Rosalie

Ga voor een namiddag plezier met de kinderen of kleinkinderen. Via een iPad van de toeristische dienst verkennen kinderen van 8 tot 14 jaar de gemeente op een leuke manier. Wees gerust, de route gaat langs de verkeersluwe Dumontwijk.

Beeldenpark Beaufort

Ontdek kunstwerken van de voorbije edities van Beaufort. Tijdens het beeldenfestival ontmoet je hedendaagse kunst in het unieke kustdecor. Een deel van de werken is permanent opgesteld in het Beeldenpark.

Duinpark Kykhill

Deze zandduin met typische planten is omgetoverd tot groene parkzone. Je volgt er de wandelpaden, rust even uit op een zitbankje en krijgt een indrukwekkend uitzicht op de historische Dumontwijk en de zee.

Nostalgisch Media Museum

Kijk je ogen uit tussen de verzameling oude radio’s en luister naar de verrassende anekdotes uit vervlogen tijden. Welkom in een teletijdmachine.

De architect aan het woord

Uitgroeien tot een nieuw baken voor de gemeente. Dat is de duidelijke ambitie van residentie Mon Bijou. Architect Karel Vanhooren van architectenbureau Vandecasteele en Vanhooren:

“De vooruitstrevende vorm is iconisch en maakt tegelijk optimaal gebruik van de perfecte oriëntatie. Dankzij de ligging genieten de voorgevels de hele dag van de zon. De grote terrassen spelen daar op in.”

Wie De Panne nadert via de Zeelaan ziet residentie Mon Bijou al van ver schitteren. “Het nieuwe gebouw vormt de toegangspoort tot het centrum. De strategische ligging wordt extra benadrukt door de vernieuwende architectuur die naadloos aansluit op de omgeving”, aldus architect Karel Vanhooren die het ontwerp graag vergelijkt met een sculptuur.

“Een beeldhouwwerk waar we op functionele en esthetische plekken plaats maken voor licht, ruimte en grote terrassen. Tot wel 70 vierkante meter groot.”

De vloeiende uitsnijdingen creëren een grote variatie aan oppervlaktes en indelingen van de appartementen. Ook op het gelijkvloerse. “Door de gevel van de handelsruimte terug te dringen, ontstaat een overdekte galerij. Zo verlengen we de publieke ruimte en loopt de Markt tot onder de residentie.”

De gevel wordt afgewerkt in stijlvol architec-tonisch beton in combinatie met verticaal geplaatst metselwerk. Dat zorgt voor een aangrijpende uitstraling.

“Afgeronde hoeken refereren op hun beurt naar het interbellum. Het maakt het geheel zacht en toegankelijk.” De historische referentie in de moderne architectuur is niet toevallig: Mon Bijou ligt op de rand van de Dumontwijk, de belangrijkste architecturale wijk in De Panne.

Kookpotten in De panne

Het beste uit de Noordzee met seizoensgroenten in hun puurste jasje: aan restaurants geen gebrek in De Panne. Zowel voor je snelle lunch als een avondvullend menu.

Hostellerie Le Fox

Klassieke gerechten met aandacht voor de zee, bekroond met twee Michelinsterren.
Walckierstraat 2, 8660 De Panne
www.hotelfox.org

N'Entree

Grillrestaurant met dagschotels, menu en beperkte keuze à la carte.
Zeelaan 1, 8660 De Panne

Chien Vert

Franse keuken in een huiselijke setting op 100 meter van het strand.
Duinkerkelaan 27, 8660 De Panne

La Coupole

Vers lekkers uit de Noordzee en opties voor vleeseters.
Nieuwpoortlaan 9, 8660 De Panne
www.la-coupole.be

Aux Caves d'Artois

Buiten eten in de winter? Ja, dat kan, met dank aan het verwarmd terras.
Nieuwpoortlaan 24, 8660 De Panne

Tussen pot en pint

Een lokaal biertje, zomerse cocktail of pittige espresso: De Panne heeft voor elk wat wils. Geniet in een van de cafés op of rond de dijk en op de markt.

‘t Pannepotje

Sfeercafé met lokale bieren als Pier Kloeffe en Pannepot.
Kerkstraat 47, 8660 De Panne
www.tpannepotje.be

Le Clapotis

Beachbar met uitgebreide cocktailkaart en verfrissende ijsjes.
Zeedijk 35, 8660 De Panne

't Wit Paard

Volkscafé dat overdag de deuren opent: de ideale afsluiter na een kustwandeling.
Kasteelstraat 44, 8660 De Panne

Het Koffiemoment

Zalige koffie uit de eigen branderij, ter plaatse of voor thuis.
Sloepenlaan 20, 8660 De Panne
www.koffiemoment.be

D'licious

Verse patisserie met heerlijke koffie op een steenworp van uw nieuwe woonst.
Markt 18, 8660 De Panne